Nieuws

Home » Nieuws

Er gebeurt veel op Sint Barbara. Graag houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. Het bestuur en beheerder zijn continue bezig verbeteringen aan te brengen en te moderniseren getuige het feit dat na de volledige renovatie van de Aula, nu ook de loods en werkruimtes voor machinerieën en personeel geheel zijn vernieuwd. Daarnaast is Sint Barbara met enige regelmaat in het nieuws waar wij in het vervolg een vermelding en indien mogelijk een link zullen plaatsen

8 april 2022

Meer dan een begraafplaats

Sint Barbara is méér dan een begraafplaats en afscheidslocatie op een mooie plek. Er is oprechte aandacht voor de mens, zowel bij leven als bij dood. De prachtige omgeving, de eenvoud van de natuur en de stille ’lichtheid’, bieden kracht en troost om met het verlies van een dierbare om te gaan. Een stuk natuur in de stad, waar mens en natuur samenkomen.
Lees verder
4 oktober 2022

Herdenken

Een geliefde herdenken op Sint Barbara kan natuurlijk altijd maar op elke eerste dinsdag van de maand is er een speciale herdenkingsbijeenkomst.
Lees verder
6 mei 2022

Afscheid van ‘Paradijsvogel’ Paul

Hij was waarschijnlijk 72 jaar oud en niemand wist zijn achternaam, maar toch kende iedereen Paul, die ook wel de 'straatfilosoof' of 'buurtheld' van de Jordaan werd genoemd. Op initiatief van buurtbewoners werd op in mei 2022 een speciale uitvaart voor hem georganiseerd op Sint Barbara.
Lees verder
21 mei 2021

Nieuwe loods in gebruik genomen

Op onze sfeervolle historische begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam staan een aantal monumentale gebouwen die we goed onderhouden. Een daarvan is de loods.
Lees verder
Naar archief berichten