Cold Case team politie Amsterdam

Al ruim 10 jaar is er een intensieve samenwerking tussen het Cold Case team van de Amsterdamse politie en de stichting Sint Barbara in Amsterdam. In 2011 begon die, voor in Nederland, unieke samenwerking.

Die nauwe samenwerking tussen politie en de begraafplaatsbeheerders is nog steeds vrij uniek in Nederland. De nieuwe technieken die het Cold Case team van de politie tot zijn beschikking heeft en de ronduit zeer nauwkeurige administratie van de stichting Sint Barbara in Amsterdam heeft ertoe geleid dat tientallen onbekenden hun identiteit hebben teruggekregen en de nabestaanden zijn geïnformeerd over waar hun familielid zijn of haar laatste rust heeft gekregen.

Het maatschappelijk belang werd nog eens onderstreept toen, met financiële steun van de gemeente Amsterdam, het stuk grond dat de politie exclusief in huur had tot 2020, is verlengd tot 2030.  Sint Barbara heeft dan ook een grafsteen verzorgd die gegarandeerd tot in lengte van dagen zal blijven staan. Het opschrift op deze steen is: “Onbekend maar niet vergeten”.