Herdenken op St. Barbara

Home » Afscheid en daarna » Herdenken op St. Barbara

Regelmatig komen er bezoekers die vragen waar zij iemand kunnen herdenken; een dierbare die hier ooit begraven is geweest, maar ook iemand die elders begraven of gecremeerd is.

Op Sint Barbara zijn verschillende mogelijkheden:

Al meer dan 100 jaar is er elke 1e dinsdag van de maand gelegenheid om een kaarsje aan te steken in de kapel. (Dit kan van 9:00 tot 10:00) Om 10:00 uur is er een dienst waar een ieder welkom is. Na afloop van de dienst drinken we met elkaar een kopje koffie of thee.

Bij de vlaggenmast aan het begin van de hoofdlaan is een algemene herdenkingsplek. Op deze plek wordt op 4 mei de vlag halfstok gehesen en herdenken wij de hier begraven oorlogsslachtoffers.

Tevens herdenken wij hier allen die sinds 1893 begraven zijn geweest op Sint Barbara. Ook degenen die op begraafplaats “De Liefde” van 1845 tot en met 1935 begraven waren, hebben hier op Sint Barbara hun laatste rustplaats gekregen.

Achteraan op de hoofdlaan bij het kruis kunt u ook uw dierbare herdenken. Zittend op de banken aldaar, kunt u even uw gedachten laten gaan.

Eigenlijk is de gehele begraafplaats een plek om te gedenken en te herdenken. Bezoekers, waarvan hun dierbaren elders begraven of gecremeerd zijn, kunnen op de genoemde plekken een kaarsje aansteken of bloemen neerzetten.

Afscheid nemen
Alle praktische informatie op een rij
De Aula, onze multifunctionele ruimte
Persoonlijke aandacht
Herdenken op St. Barbara
Zorg en onderhoud