Religieuze ceremonie

Home » Afscheid en daarna » Religieuze ceremonie

Vanouds is Sint Barbara specialist in het begeleiden van een afscheid binnen de Rooms-katholieke traditie, maar heeft tevens veel expertise op het gebied van traditionele en nieuwere vormen van afscheid.  Ook biedt Sint Barbara ruimte en faciliteiten voor afscheid in de tradities van andere religies: Islamitisch, Russisch Orthodox en Koptisch en Armeens Orthodox.

Vanouds is Sint Barbara specialist in het begeleiden van een afscheid binnen de Rooms-katholieke tradities en er is veel expertise op het gebied van traditionele en nieuwere vormen van afscheid. De aula, gebouwd als kapel, kan gebruikt worden voor een woord- en gebedsviering of een eucharistieviering en biedt gelegenheid voor Rooms-katholieke én voor andere christelijke vormen van uitvaartdienst of ceremonie.

Alle benodigdheden zijn aanwezig, zoals kaarsen voor bij de overledene, wijwater, wierook, kleding voor de voorganger. Er kan verder gebruik worden gemaakt van een elektronisch orgel of piano en een beamer. De viering kan vervolgd worden door een begrafenis op de begraafplaats, of door een crematie elders. Ook is het mogelijk om Rooms-katholieke rituelen alleen bij het graf te laten verrichten. De familie of uitvaartondernemer kan zelf contact zoeken met een pastor om tijdens het afscheid voor te gaan. Desgewenst kan Sint Barbara voor een voorganger zorgen. 

Met grote regelmaat heeft Sint Barbara een Islamitische begrafenis met de daarbij behorende rituelen. Wij hebben op de begraafplaats een speciale plek geselecteerd waar wij moslims de mogelijkheid bieden om hun dierbaren volgens traditionele wijze te begraven. De grafrechten kunnen voor onbepaalde tijd per tien, twintig of zelfs honderd jaar verlengd worden. Daarnaast hebben wij een verzamelgraf waar de mogelijkheid bestaat om na afloop van de grafrusttermijn de overledenen in eigen kist voor eeuwig te begraven. Ook op zondag bestaat er de mogelijkheid om de uitvaart te laten plaatsvinden.

Sinds ruim dertien jaar verzorgt Sint Barbara de begrafenis voor Russisch Orthodoxe als ook Koptisch en Armeens Orthodoxe gelovigen en ook andere Orthodoxe christenen. Ook deze groep mensen komt graag op Sint Barbara om op een speciaal voor hen geselecteerd plekje hun dierbaren te begraven. In goede samenwerking met en op verzoek van de vertegenwoordigers van de Russisch Orthodoxe parochie is er een speciale icoon van Christus beschikbaar gesteld, die aanwezig is in de kapel tijdens het afscheid.

Neem gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en doen ons uiterste best om je verder te helpen.

Jacqueline Degenkamp

T (020) 6820598

 

Stuur een e-mail